2024. január 23., kedd

10.

 Mennyire jó,hogy kiterítik a plédet a fövenyen,ill. a földön,a puszta anyaföldön.(náluk is motherland van,mint nálunk-ahogy megtudtam a színházi próbán)

Szóval megyek a kampusz területén a mén bildinghez közel,s látom ám,h. komolynak tűnő eszmecsere folyik igen szép külsejű népek közt száriban,kurtában alant a szépen leterített kockás takarón.Szóval közel vannak a földhöz-fájint.Pl. sokszor a padlón esznek,kézzel-voltam egy toron,ott is.A természet/es ölelése.Vagy pl. az,hogy mindig levesszük a lábbelinket a terembe lépés előtt,legyen az próbahelyiség,v. lakás,v. osztályterem,v. koncerthely,ha kisebb űrmértékű.Ez rendben van-tetszik,nna.Az már kevésbé,h. közben tele van a kampusz zöldje,foci/krikett/pályája szeméttel,v. az egyetem gyönyörűen lassan följavított épülete körüli park zöldje is maradt szemetes.Este díszkivilágításban tetszeleg megérdemelten,de bíz lenn a ganaj...S ha kimegyünk a forgalomba,nna ott aztán dögivel-az elébb színházi próba után merészeltem kigyalogolni az őrült forgalomba,ahol bűz és lom,építési törmelék,szemét és kóbor kutyák közt sikerült eljutnom az alkohol-standhoz,h. beszerezzem első helyi boromat,mely Madera névre hallgat és bár száraznak vettem,az is,csak vhogy máshogyan-hát nem éppen villányi,de jou...Mindegy is,hadd ártson az art-ok után.(látjátok már árt is,itt azt hiszem,h. jól szóvicckedek)

Szóval amúgy az van,h. bíz hazaugrottam 2 hétre az ünnepekre-igen jó volt töltekezni-és most kissé nehezen tanálok vissza a kerékvágásba.Jó,h. szinte minden nap próbáljuk a színdarabot zenémmel,mely moralizáló dráma,norvég/angol/magyar/marathi nyelvek hálózatában készül,majd tündököl-jó esetben.Björnboe Birdlovers c. drámája ügyes színészekkel,prof. rendezésében dalaimmal,átkötő zenéimmel a fjordok,norvég dallamok,a végén Beethoven és közben főként saját zenémmel megspékelve.Izgi meló-lassan halad,bemutató február végén.

Addig reménylem még 1-2 ilyen jó lakás-koncert lész,mint amin néhány napja voltam az új tablás bharátom meghívására.Régi ragak hangzottak el elsősorban észak-Indiából valók fantasztikus énekes/ekk/s/el (váltva)+harmónium,2 tampura,s persze tabla előadásában...

Továbbra is járok Rama Chobe hegedű-guru tanárnő(m)höz,akinél szintén koncert volt a Suzuki-iskola diákjaival.Ragakat tanít nekem csellóra adaptálva-igyekszem,hogy rag-adjon valami rám az itteni játékmódból,különös metrumokból (10/4,14/4,7/8,12/4...),dallamokból.

De mindenek előtt és fölött örömhegyek-3 nap múlva Anoushka Shankar koncerten leszek,mögvan a jegyem.Irigykedni ér-szépen.Nektek is jókaT!

+ after India

 ...az Air India Express nem akar fizetni,most ügyvéddel próbálkozunk... Csillu-csellómat szépen felújította-megcsinálta hangszerész mester ...